mandag 13. oktober 2008

Endelig en pust i bakken...phhh

Hei! Står til? Ja nå skjønner jeg godt viss dere har lagt denne bloggen død - den er ikke det, den bare sover:) Og nå har den våknet litt igjen.

Håper alle sammen har det bra - og for de som skulle være interessert i å sende en hilsen i postkassa så er adressen:

26 rue Ravon
92340 Bourg la Reine
France

Må si jeg tenkte litt på Beverly Hills 90210 da jeg såg postadressen, hehe. Kanskje ikke såå posh, men dog ikke så verst å bo her:)

Ja, hva har jeg gjort siden sist? Skolen har begynt. Første dagen - og tredje dagen traff jeg faktisk på madame Anrig før timene. Det var gunstig, for da kunne jeg bare følge etter henne. Vi er nemlig nomader vi i vår klasse. Hver dag har sitt sted. Hun er en eldre dame, rundt seksti kanskje d.v.s. med mye erfaring og så langt har det vært bra på skolen. Hun har blond-gult hår, 50/60-tallssveis (halvlangt hår med snurr nederst - vanskelig å forklare) briller og pent antrukket. Vi er vel 17-18 i klassen, en god del fra Asia (Sør-Korea, Japan, Kina, Taiwan) ett par fra sør-Amerika (Brasil og Venezuela), noen fra USA og ei fra Sverige (trodde først hun hette det samme som meg, men Ellen og Helene på fransk har ganske så lik uttale) ei fra Russland, så er det en fra Iran og også ei dame som har kommet i vår klasse nå forrige uke som jeg vil tippe kommer fra øst-Europa ett sted. Ja det er oss:) Har blitt mest kjent med han fra Brasil og en av de fra Kina, men ellers så håper jeg på å bli kjent med flere av de andre også:) Kanskje jeg skal invitere på sammenkomst hos meg?...

Vi har nok lekser for å si det på den måten. Det har vi i alle fall hatt til nå. I tillegg planlegger Unni og jeg å starte en kollokviegruppe med litt basis - rett og slett bare ta for oss de 250+ forskjellige uregelrette verbene i de ca. 10 ulike formene. Der har vi litt å jobbe med - og selvfølgelig gloser. Jeg kan ikke huske at jeg har hatt tid til å kjede meg. Det går kanskje ikke her i Paris heller. Man kan jo finne på alt mulig - så lenge man har penger. Men parken er gratis:)

På fredag begynte jeg å bli forkjøla og på lørdag ble jeg skikkelig forkjøla - så nå er livet litt hardt. Trapp? sukk... Denne forkjølelsen ødelegger min gode rytme i treningen og det er svært lite tilfredsstillende... Kommer til å starte på null igjen i kondis... arg! I tillegg har jeg kommet i kontakt med ett par jenter på gymmen som jeg har tatt litt følge med til og fra - og nå - nå blir det også brudd i den rytmen. Det er ikke bare bare å skaffe seg venner altså, man må være oppsøkende. Ikke noe sånn altså, jeg er ikke noen ensom ulv her nede. Skole og ulike aktiviteter i kirken og trening og barnepass i ny og ne, det blir en god del.

Til nå har vi vært på to helgekurs kan vi vel kalle det. Ett i régi av MIJI - ungdomsmisjonen, ledertrening, og ett som var nå i helgen som gikk på bibelgrupper/husgrupper. På begge arrangementene var det en norsk som var en av foredragsholderne, så vi var bra representert egentlig. Jeg håper veldig at jeg kan få til noe bra sammen med ungdommene her i kirka... Det hadde vært kanon! Husgruppe er sååå bra - ikkje sant!?

Har fått hengt opp noen bilder - det gjorde seg:) Men får ta turen rundt i Paris en dag og bare klikke vilt. Det er jo jammen ikke langt mellom monumentene og muséene, det får en si.

Forrige lørdag var det igjen Groupe de Jeunes. Denne gangen var jeg endelig en bidragsyter til matbordet. Fajitas ble det, og det ble heldigvis godt mottatt:) Etterpå spilte vi Ligretto til langt på natt - vi var akkurat 8 personer (men ikke hele tiden) og noen viste sine kunster på et piano som stod der. Flere har jo gått på musikkskole og lært å spille, så det er jo en kjemperessurs;) En i gruppa mi fra B-l-R skal bli med i styret i MiJi dette året - kjempebra, for ettersom jeg har forstått, så har mange her fått ett dårlig inntrykk av MiJi (ungdomsmisjonen) og det er veldig synd... Håper det endrer seg. Vi skal ha ett arrangement nå førstkommende lørdag AGIR - valg av styre og litt informasjon rundt hva MiJi holder på med. Vafler skal til og med serveres;) Gler meg! Som avslutning skal vi ha en gudstjeneste. Håpet vårt er jo da at det kommer folk... Sjefen i MiJi utfordret oss til å prøve å få med minst 3-4 personer hver vi som var på ledertreningen (ca 12 stykker), men så langt ser det litt vanskelig ut her i B-l-R...

Forrige søndag hadde jeg min første søndagsskole med "de store" 9-11 åringene. Asjak, Mesjak og Abed-Nego i ovnen (Daniel 3) den gjorde susen - Gud er fantastisk!:) og etterpå ble jeg invitert hos det samme ekteparet som sist på middag, noe som var veldig hyggelig:) I går åt jeg middag hos presten og kona her:) De hadde også noen fra Senegal på middag og ett annet fransk ektepar. Jeg forstår jo en del når folk snakker, men det kommer an på tema. Forhåpentligvis så har jeg forbedret meg.

Her om dagen, det var kanskje i forrige uke? så traff vi en norsk student på CROUS-en (der vi spiser lunsj etter skolen - billig mat). Det var morsomt. Mikael fra Oslo. Kanskje vi treffes igjen senere, hvem vet?

Jeg beklager til de det gjelder som ikke har mottatt bursdagshilsen fra meg...
Gratulerer så masse med overstått! Klemmmmm:)

Nå har jeg fått lettet litt på samvittigheten her med tanke på bloggen... det gjorde godt:)

Oppvask og husvask venter.... vi får se hvor langt jeg kommer i dag. Jeg kjenner jeg trenger litt rekreasjon også.

Ha en strålende dag til dere alle - Gud er med - hver dag, hvert sekund;)

1 kommentar:

Therese sa...

Hei.. Rekker bare å skumme de lange innleggene dine, men det ser ut som du har mye å gjøre:) Kommer dere forresten til å ha tid til å se oss hvis vi kommer til Paris? I alle fall jeg og Helene, og kanskje de to andre.. Og dere vet vi skal til Finland sammen i uke 8?
Klem