lørdag 25. oktober 2008

"Allehelgensferie"

Ja, det er tydelig at vi er i et såkalt katolsk land: Allehelgensdag og ferie;) I like:)

Prøvde meg på markedet i sted... fant ut at det var ganske stressende, i alle fall klokken 12, en halvtime/time før stengetid. roping og kaving og i det hele tatt. Målet mitt var frukt og grønnsaker til en billig penge, men dum som jeg var kjøpte jeg jo noen av tingene sikkert hos den dyreste forhandleren... Etterpå så jeg at hm.. morsomt.. jeg har betalt dobbel pris..Og nå i disse finanskriser der Euroen holder seg over 9 kroner! Nå har jeg lært det - sammenlign priser på ett marked.

Neste gang skal jeg bare observere... lage kart over bodene (de er jo samme sted hver gang) og notere priser og sammenligne - mulig jeg kjøper noe viss det er noen gode tilbud.

Det er noe kluss med bilde-saken her altså, jeg som hadde tenkt å få orden på bildegalleriet (som ennå ikke fins...) Ja, dere har vel skjønt at jeg ikke er noe teknologisk geni, hehe.

Hva har skjedd siden sist? 13 oktober var forrige innlegg. Jo, vi har for ekspempel hatt AGir - MiJi's generalforsamling der jeg ivrig meldte meg inn i MiJi:) Det var noen som ikke hadde vært på MiJi-samling før, håper de melder seg inn, det hadde vært kult. Det var litt mingling - en "goûter" - faktisk en "super-goûter", som jeg vil si i mange tilfeller er et annet ord for kaffimat/snop/sjokolade (barn har vanligvis en "goûter" hver dag - håper det betyr noe litt sunnere da...) Det var blant annet vafler på programmet, men også flere andre kaker, snop, og salte nøtter og chips. Det var i St.Pierre (nord-øst). Dessverre var det ikke noen andre fra Bourg-la-Reine som ble med... Det var faktisk en opptreden av kirkekoret som kræsjet med det arrangementet. Nå viser det seg at det skal være en pianokonsert - to personer på hvert sitt piano skal spille samtidig! - det er samme dag som neste MiJi-arrangement for 15-30-åringene (6.desember)...jaja, man kan jo håpe at noen blir med.. og jeg for min del skulle gjerne hørt på den konserten, men man kan jo ikke gjøre alt man vil, dessverre. Det skal være kaffi-bar med MiJI - høres veldig bra ut - det skal bli veldig bra!

Men før det (før 6.desember) skal det være ett arrangement for de mellom 11 og 14 år (16.november) og jeg har akkurat fått klarsignal om at det kan være her i kirken. Veldig bra, for her er det ganske mange i den alder, og da tror jeg at mange vil komme:)

Katekisme-undervisningen går sin gang - jeg lærer stadig jeg også. Det er en litt turbulent periode, den alderen 12-13-14 år, og det merkes litt på konsentrasjonsnivå og fnisefaktor, hehe, har vært der selv, så det kan vel ikke sies å være noe spesielt med disse kidza:)

La banque alimentaire - la oss kalle det "velferden": går så det suser, denne uken og forrige uke sorterte vi undertøy til den store gullmedalje - en butikk i nærheten har sluttet å selge undertøy, så vi fikk det som var igjen. Sjefen har, for å være litt mer diskré, utarbeidet en liten lapp slik at de som kommer kan fylle ut størrelsen.

I slutten av november er det den store innsamlingen - en helg. Jeg tror faktisk det er på nasjonalt plan - for det er visst sånne matvarestasjoner ovaralt her i Frankrike. Der skal jeg være med: noen timer på fredag, noen timer på lørdag og noen timer på søndag. Det trengs mange folk, for man er minst tre hele tiden: Noen pakker kasser og én deler ut brosjyrer etterhvert som folk skal inn på butikken. Da er målet at man får samlet inn mat til hele året som kommer - viss jeg har forstått riktig, så det er liksom dette som er tingen. Var på planleggingsmøte på torsdag etter skolen - jeg og pensjonistene, det var kjempekoselig:)

Skolen, ja den går nå sin gang. Jeg må si jeg syns det er litt tungt å holde det gående non-stop to timer (120 minutt!) uten pause. Jeg er etter 13 års skolegang ganske så innstilt på 45 min-pause-45 min-pause, men ca va (det går). Vi har til nå vært en relativt fast gjeng som har spist sammen på CROUS-en (studentrestaurant) etter skolen, en fra Brasil (fra skolen), en fra Kina (fra skolen), Unni og meg. Vi får se om vi får med oss noen flere etterhvert, vil gjerne utvide kontaktnettverket enda mer:) Vi har fått litt lekser til uken etter ferien også, så det må gjøres, og ellers blir det kanskje noen kollokvier - repetisjon og diverse med noen folk. Og så tenkte jeg å ta litt småturer hit og dit:) ta bilder og ja, oppdage nye steder.

I går var vi på konsert med Arnaud (mannen til Caroline) og bandet hans: "Unstill" - indierock sånn ca tror jeg. Var bra, men hadde helt feil skotøy og jeg for min del hadde ikke skjønt at det skulle være noe oppvarmingsband, så jeg trodde konserten skulle begynne klokka 20 ( da var det visst bare mingling i gangen på det stedet - jeg og Unni var litt sene, så vi kom ikke før 21.15 ca. var litt styr og finne fram og Unni tenkte - som rett var at konserter begynner aldri på tiden) Vi kom fram, og da hadde akkurat oppvarmingsbandet begynt, de spilte i nesten halvannen time, så var det rigging og 22.30 begynte Arnaud og bandet. Det var bra musikk, behagelig og ja, rocka, artig å se:)
Skotøyet var da støvletter med høye hæler - kjenner det ennå på fotbladet at det har vært utsatt for sterkt press... Konsert = lave sko fra nå av, hehe.

Mamma har snart bursdag - og jeg er allltid treig med kort og andre forsendelser. Denne gangen blir det ikke noe nytt... Orsak mamma... Takk og pris for skype:)

Huset/blokka/villaen på andre siden av veien har forandret seg, blir bra tror jeg, flinke folk. Nå er de i gang med maling.

Været er blitt kaldere, for noen dager siden merket vi en vending i temperaturen, nå er det blitt høst... Gikk gjennom jardin du Luxembourg på vei til skolen og wow - det var fint, alle trærne med blader i ulike farger, og ett flott lys der på morrakvisten. Gud æ jammen flink altså:)

I går hadde jeg en ganske så grundig husvask - det trengtes, men nå er det flott:) Håper bare ikke at jeg får besøk med det første... i alle fall ikke viss de har tenkt å beholde skoene på... Syns det er litt ubehagelig ennå å gå inn til folk med joggeskoene på - midt i stua, men okei, får prøve å tilpasse seg.

Må ta meg en tur på butikken og handle inn til helgen. Frukt og grønnsaker er i boks, men ellers er det ikke så dumt med dopapir heller;)

snakkes, go' helg
klemm

2 kommentarer:

Therese sa...

Her er det half term, altså ferie neste uke:) Det blir bra, og litt mer avslappet kanskje. Jeg må si jeg er litt glad du skriver på bokmål nå, lettere for oss fra andre kanter av landet å fortså;)
Ha en fin helg du også!

Ragnhild sa...

Fantastisk moro å lese om opplevelsene deres!! Føler jeg får ta del i det selv enda en gang, hehe:) Keep up the good work!
Hilsen eks-paris-ettåring Ragnhild:)