mandag 8. desember 2008

Endelig litt oppdatering!


Her i Bourg la Reine har jeg det veldig bra. Jeg begynner å bli litt kjent med folk og for hver søndag så er det enda noen som sier hei:) Det er koselig. Jeg er også med i MiJi - ungdomsorganisasjonen - misjon for ungdom (noe sånt på norsk) og på søndag halv tre er braker det løs med en happening for de mellom 11 og 14. Spill, lek, quizz, sang og andakt og noe godt å bite i. Håper det kommer mange. En annen som er med i MiJi og som også bor her i Bourg la Reine, han og jeg gikk rundt og hang opp plakater og posta brev på tirsdagen og i dag har vi begynt å ordne til salen. Ellers har de andre i komitéen virkelig gjort en god innsats for at kidza skal få vite om dette arrangementet. (Vil bare også legge til at det ble veldig bra:) - tror kidza likte seg godt - og det var 5 stykker fra Bourg-la-Reine som kom. Kommentarene var: super ettermiddag! Ikke forandr noenting! Jeg gleder meg til neste gang - tusen takk! - Dette viser at det var verdt det!:)


Uken er vel circa som så: skole mandag, tirsdag og torsdag fra 9-12. Jeg hjelper til på matvare-lager for fattige og vanskeligstilte tirsdag og onsdag. Tirsdag er det bare oss frivillige som ordner litt i stand og onsdag morgen kommer folk for å få mat. Føler meg nyttig når jeg kan være med på noe sånt. Denne tirsdagen skal jeg spørre om jeg kanl bli med presten på bibel-undervisning et sted i nærheten (tror det er for noen gamle, men er ikke sikker: Ja, det er for de gamle - den eldste var 96 år! Paulus er temaet. Neste gang er neste tirsdag, det blir hyggelig. Tror det er mange eldre som ikke har så mye besøk...). På onsdager er det katekisme fra 17-19 (denne onsdagen som var benyttet jeg sjansen til å informere om arrangementet på søndag). Noen fredager er det bønn om morgenen hos Caroline, hun som er sjefen vår her, eller en av sjefene våre, får vi vel si. Og i helgene er det ungdomsgruppe (nå må vi henge i for å få en jule-sketsj på beina - oh-lala: 8.desember: status: jaja, det er ikke for sent før søndag 14.desember klokka 14...), MiJi-arrangement (ca. en gang i måneden: Hadde café-bar i for-gårs, lørdag 6. Veldig hyggelig. Hadde ikke så mye administrativt med det å gjøre, men hadde med litt boller - restene ble godt mottatt på ungdomsgruppa etterpå. Som dere skjønner var det full kjør fra tidlig morgen til sen kveld) og av og til søndagsskole. Ellers må man jo også forberede seg til både skole og noen av aktivitetene, så jeg føler meg ikke arbeidsledig akkurat, hehe.


Fryser litt akkurat nå... varmeapparatet er helt på bærtur, men vaktmesteren her: Jean-Pierre har tatt saken, så nå kan det bli bedringer fra neste uke av:) (nå er det heldigvis i orden - den andre reparatøren som kom visste hva som var galt! ) Bra jeg har med meg ull! Jeg har også skrevet meg inn på trening - for dere som ikke har fått med dere det. Der prøver jeg å gå minst to ganger i uka (blir ca. to ganger). Litt gymming, step og styrketrening (det må til det når vi har to middager om dagen og kake og greier, hehe, og ost:). Skikkelig koselig opplegg. En mann har alle timene. Tror han er ca 50 år, muligens rett under. Der har jeg også kommet i snakk med noen på min alder:) gøy! Vi er jo også teltmakere, husk på det;)


Unni og jeg går ikke i samme klasse på skolen, men vi har samme tidspunkt, så vi pleier å spise lunsj sammen og ofte også sammen med noen fra klassen (må legge til at jeg syns jeg har en bra klasse, veldig koselig:) Ellers så treffes vi de gangene det er bønn hos Caroline og til MiJi-arrangement. Vi prøver å få inn litt "styremøter" på kafé kanskje en gang i uka, men det er ikke alltid det fins noe tidspunkt som passer for begge. Det må jo også nevnes at for å besøke hverandre så må vi regne ca. 3 timer tur-retur, så noen snarvisitt er vanskelig.


Metro og RER, altså transportmidlene vi bruker, det er noe for seg selv. Typisk når man skal på skolen er det ofte å stå til skolen, og til tider med nesa nesten trykt opp i noen andre (skjønner ikke at noen finner roen til å lese bok i den stillingen der), men man kan være heldig, det kommer an på hvilken vogn man velger. På toget er det av og til tiggere og musikere (som ber om penger etterpå) og noen som selger noen blader. Det er trist å se, men det er så vanskelig å vite hva man skal gjøre, hvem man skal gi til - man kan jo ikke gi til alle. Det er jo ganske høy arbeidsledighet her, så det beste hadde vært å gi dem en jobb...


Om to uker ca. er det innsamling av matvarer (som holder seg lenge) til matvare-lageret. Da skal vi og en masse andre frivillige stå på butikkene her i Bourg-la-Reine og ta i mot de matvarene som folk vil gi. På den måten blir det en ganske direkte hjelp til sin neste, man velger selv hvilken type pasta man vil gi, olje, boksemat osv. Det høres veldig bra ut i alle fall.

- Det ble veldig bra også:) med tanke på at det skal vare et helt år, så vet jeg ikke hvor lenge det varer, men jeg håper det er nok. Det blir i alle fall litt ekstra å putte i caddy-en nå før jul:) Folk var veldig positive til å gi, og det som er det supre med opplegget er at man ser virkelig at alle monner drar - en kg mel koster for eksempel bare 4-5 kroner, noe som de fleste kan avse.


Forrige onsdag var Unni og jeg på besøk i sjømannskirken på julemiddag. Fantastisk godt! Vi var en 10 stykker tror jeg. Vi åt ribbe, pølse og kjøttkake (medisterkake?). Hjemme spiser vi alltid pinnekjøtt, så det var jo interessant å prøve noe nytt nå. Og julestemningen kom til oss med allsang av "Det lyser i stille grender". Sjømannskirke er jammen ett bra tilbud altså:)


I går, søndag, var det først familie-gudstjeneste, og jeg tror det falt i smak at noen av katekisme-elevene bidro med musikk og tekstlesing (så har jeg da fått gjort noe bra her:) Etterpå var det en fantastisk middag - laget av en kamerunsk familie. Nydelig! Etter fem timer med opplegg i kirka var det kanskje ikke så rart at juleverkstedet jeg hadde forberedt ble litt halvveis. Kom 3 barn slentrende på slutten, men jeg tror de syns det var litt kjekt i alle fall. Etterpå var jeg så trøtt at jeg bare måtte gå og legge meg et par timer - klokka var 17.30. I dag tar jeg det altså litt piano. Slapp av, det er stress nok til alle, er det ikke det man sier, hehe.


Framtidige bedrifter: Test på skolen på lørdag...før den tid må nok nesa holde seg litt i bøkene ja. Subjonctif er min venn: il faut que je fasse un effort! Ja, hva mer, jo øving, øving og øving med søndagskolen og ungdomsgruppa til juletrefesten - det er virkelig et bønneemne... at vi må komme i mål. Stressnivået kan bli litt høyt der tror jeg...


Klassen kommer på besøk tirsdag 16. - i alle fall noen. Jeg håper det blir en hyggelig kveld uten for mye av noe slag... Jeg har ikke så verst med plass, men 18 stykker kan bli litt småtrangt likevel - men der det er hjerterom er det husrom - og jeg velger å tro jeg har litt av det. Da er planen at man tar med litt mat og drikke hver og så deler vi det vi har - skikkelig Christmas spirit:) og julemusikk - ååå, gleder meg:) Legger det i hendene til Han der oppe;)


18. desember er planen å gå i fengsel, ja - helt sant. Gudstjeneste med damene i fengselet. Har allerede avlevert fotokopi av passet mitt - inn går jo alltids greit - men for å komme ut igjen så bør man ha papirene i orden... Hadde vært litt småtrasig å måtte bruke den ene samtalen til å ringe hjem og si - eh, mamma... sitter i fengsel... blir litt vanskelig å komme hjem til jul.. - nei huff, la oss håpe det går bra, hehe:)


Ellers så går turen hjem fredag 19. da blir det ett gjensyn med familie og venner. Det skal bli godt etter 4 måneder, og jeg har masse og fortelle!


Ja, det var da i alle fall noe. Bloggen er ikke blitt oppdatert på en stund, så da var det på tide med noe i alle fall:)


Ønsker dere alle en god adventstid! Pass på - ikke stress for mye;)

klemm

Ingen kommentarer: