onsdag 27. mai 2009

April og mai...

Hei folkens, nå er det lenge siden her. Jeg er ikke helt inni denne blogge-verdenen, men plutselig kom jeg på, Oi! jeg har en blogg!

I april, så var det blant annet påske. Her i denne delen av Paris hadde vi ikke påskeferie før påskeaften, men det ble likevel noen fine kveldsgudstjenester både torsdag og fredag. Torsdagen var spesielt tilrettelagt for barna og det var ulike urter og brød i forbindelse med påskemåltidet. Alle stod rundt alteret og tekster ble lest av folk i salen, til og med jeg - det gikk heldigvis fint.

På påskeaften drog en kompis og jeg på besøk til en forsamling av messianske jøder, der det virkelig var jødiske tradisjoner til stede. Veldig spennende å ha vært med på og jeg snakket også litt med noen der, og jeg fikk veldig lyst til å dra til Israel.

Så kommer jeg til første langveisreise her i Frankrike. Unni og jeg ble med Myriam og Jean-Claude til sør-Frankrike ikke så langt fra Alès og Nîmes, der vi fikk se både byer og landsbyer og fikk en deilig landlig pust i bakken etter lang tids opphold i hovedstaden (som nok kan sies å inneha elementer av stress som overføres til folk). Der i sør ble vi vartet opp, moren til Myriam laget deilig mat og det var sol og herlig. Det var en flott ekskursjon med vår lille skole. Vi var og så heldige å få besøkt et musée: le musée de desert, der det ble vist og fortalt fra tiden da protestantene ble forfulgt her i Frankrike. En lite hyggelig historie. Heldigvis er det ikke lenger fengsling av protestanter, eller eksekusjoner (spesielt for prester), man kan fritt eie og lese en Bibel uten å måtte gjemme den i håret og gudstjenestene kan foregå i full offentlighet og må ikke nødvendigvis være langt til skogs. Takk og pris for det.

Første ungdomsgruppa etter reisen fikk jeg en venn fra Colombia som er gift med ei norsk, til å komme og ha ett vitnesbyrd. Han ble kristen i en alder av 20-21 år og etterpå jobbet han 9 år i Ungdom i Oppdrag i flere forskjellige land, både kortere og lengre opphold. Vi var ikke så mange på ungdsomgruppa, men tilbakemeldingene var kjempegode:) Jeg håper å få til flere samlinger som denne...

17.mai ble en fest:) bunad, tog og stas, ca 500 nordmenn deriblant ett par fotballproffer som stakk innom - Helstad tror jeg (han i boxer-reklamen som spiller for Brann) og han lille som en gang spilte for Start, ikke "Doffen" men han andre (heh, dere skjønner at fotball er ikke det jeg får med meg mest av...) Ettermiddagen ble feiret i Luxemburg-hagen med gourmet-makroner fra Pierre Hermès og kvelden ble avsluttet hos Harald prest (svensk) med flere andre kjente og ukjente. Veldig bra 17.mai:)

Ellers så går det som vanlig med faste aktiviteter, skole med Myriam, alfabetisering med innvandrerdamene. I går var det veldig morsmomt - jeg hadde en slags konkurranse der jeg sa en bokstav også skulle hver av de skrive bokstaven på ett ark. På den måten kunne jeg se hvem som hadde problemer og ikke. Jeg forklarte nøye at de ikke måtte vise bokstaven til de andre, men måtte gjemme den, og du kan tro de lo:) På torsdag er det siste gang for i vår. Da blir det fest. Salen vi bruker nå er for dyr og for dårlig, men lederne fra Operasjon Mobilisering, OM, har lyktes å finne nye lokaler ikke så langt unna, så det blir noe å fortsette med til høsten regner jeg med.

På søndag er det konfirmasjon og dåp her i kirka, 4 som er ferdige med tre år med undervisning. En av dem har valgt å ikke konfirmere seg, de tre andre har valgt å konfirmere seg. De skal alle lese opp sin forklaring for det ene eller det andre ettersom jeg har forstått. Det blir spennende å se hvordan det fungerer her med konfirmasjon. I tillegg så er det en god venn fra ungdomsgruppa som skal døpes:) Kjempegledelig! Han har gått her i menigheten noen år og det ble vel bestemt ganske tidlig i høst at han skulle døpes på søndag. Søndag blir en festdag.

Det nærmer seg slutten av dette året her, men heldigvis så skal jeg tilbake til høsten!:) Franskmenn er litt treige å komme inn på, men har man først kommet inn på de så er det kjempebra.

Ellers av kulturelle ting har jeg fått med meg en Bonnie Prince Billy-konsert, ett par museums-besøk og litt franske filmer på kino. Det er litt glissent på kultur-fronten... enig i det.. Det må forbedres.

Nå må jeg videre... Matvarestasjonen venter:)

au revoir folkens
mange klemmer fra meg

2 kommentarer:

Johanna sa...

Strømstad og Helstad, ikke verst! Ingen fotballspillere tok seg tid til å feire 17. mai med oss i London, men det var kos for det.

Gleder meg til å se deg på Åpta :)

Therese sa...

Der var det ei som hadde peiling på fotball i alle fall. Johanna altså.
hørte av Per Ivar at dere blir et år til ja, så gøy! Sees om et par måneder (ganske nøyaktig, faktisk!)